What Teams Didn T Make The World Cup Marketing Strategy and Planning: The Road Map

You are searching about What Teams Didn T Make The World Cup, today we will share with you article about What Teams Didn T Make The World Cup was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic What Teams Didn T Make The World Cup is useful to you.

Marketing Strategy and Planning: The Road Map

Shumë biznese të vogla dhe të mesme përballen me një luftë të përbashkët; një akt balancues i planeve, strategjive, departamenteve dhe vendimeve. Të gjithë elementët janë të pranishëm, të gjitha marshet në gjendje pune, por biznesi nuk po lulëzon saktësisht me ritmin që kishte parashikuar apo parashikuar. Çfarë kërkon saktësisht kjo rritje dhe qëndrueshmëri? Në një ekonomi të turbullt të mbushur me valë të mbingarkuara dhe praktika agresive biznesi, ka të bëjë me të dalluarit nga turma. Dhe çuditërisht, strategjia juaj e marketingut ka shumë më tepër të bëjë me të sesa mund ta kuptoni.

Pronarët e bizneseve në konflikt mund të kapërcejnë masat dhe të tërheqin klientët që janë të drejtë për produktin e tyre duke ekzekutuar një strategji marketingu yjore, jo duke bërtitur më fort se konkurrentët e tyre ose duke përdorur banderola neoni në vitrinën e tyre (ose reklama me baner në faqen tuaj të internetit). Çështja ime është që ju nuk duhet ta hidhni veten atje me një grumbull zhurmash gjatë gjithë kohës. Ajo që duhet të bëni është të vizatoni një vizion për biznesin tuaj, punonjësit dhe klientët tuaj. Bëni premtime që askush përveç jush nuk mund t’i mbajë, dhe më pas hidhini në erë ato me praktikat tuaja të admirueshme të biznesit dhe aftësitë mbinjerëzore.

Merrni një moment për ta konsideruar këtë: strategjia e marketingut është faktori i vetëm më i rëndësishëm në përcaktimin e prosperitetit ose përkeqësimit të një biznesi. Ky është një pretendim mjaft thelbësor dhe unë jam i gatshëm të provoj legjitimitetin e tij. Strategjia e marketingut shpërndahet në të gjitha aspektet e një biznesi, pavarësisht nëse synohet nga krijuesi i tij apo jo. Kjo është e mundur sepse strategjia krijohet dhe përcaktohet nga objektivat e përgjithshme të një biznesi specifik dhe i integron këto objektiva me vizionin dhe misionin unik të një kompanie. E thënë thjesht, çdo nivel i një biznesi duhet të rrjedhë nga strategjia e marketingut. Vërtet!

Strategjia e marketingut

A ju duket e largët? Le të shqyrtojmë marrëdhënien midis strategjisë së marketingut dhe katër aspekteve kryesore të çdo biznesi: hulumtimi i tregut, plani i marketingut, identiteti i korporatës dhe ekonomia. Së pari, le t’i heqim nga rruga formalitetet dhe të parashtrojmë një shpjegim përfundimtar të asaj që është në të vërtetë strategjia e marketingut. Pas kërkimit të disa faqeve të internetit për përkufizimin zyrtar, u vendosa në një përshkrim më pak zyrtar, por më efektiv të strategjisë së marketingut:

Strategjia e marketingut:

Një strategji që integron qëllimet e marketingut të një organizate në një tërësi kohezive. I nxjerrë në mënyrë ideale nga hulumtimi i tregut, ai fokusohet në përzierjen ideale të produktit për të arritur potencialin maksimal të fitimit. Strategjia e marketingut përcaktohet në një plan marketingu.

Ndërsa strategjia juaj e marketingut është, në thelb, një dokument; qëllimi i tij është shumë më i ngarkuar. Të përfshira në strategji duhet të jenë deklarata juaj e misionit dhe qëllimet e biznesit, një listë shteruese e produkteve dhe shërbimeve tuaja, një karakterizim ose përshkrim i klientëve tuaj të synuar dhe një përkufizim i qartë se si integroheni në peizazhin konkurrues të industrisë tuaj.

Strategjia e Marketingut v. Hulumtimi i Tregut

Kjo marrëdhënie vendos një rend të operacioneve: faza e parë në çdo iniciativë marketingu ose markimi është kërkimi. (Shih letrën tonë të bardhë për këtë temë: Hulumtimi i Tregut për SMB-të). Pavarësisht nga qëllimi i kërkimit tuaj, nëse është një analizë e gjerë e listës suaj aktuale të klientëve ose zbulimi i gjetjeve specifike dhe të detajuara rreth tregut tuaj të synuar, rezultati do të ketë një efekt të drejtpërdrejtë në strategjinë tuaj të marketingut. Është e domosdoshme të zbuloni gjithçka për kë po përpiqeni të arrini. Në çfarë brezi janë? Sa të mëdha janë familjet e tyre? Ku jetojnë, hanë dhe rrinë? Si e kalojnë kohën e lirë dhe paratë? I gjithë ky informacion do të ndikojë dhe do të ndryshojë strategjinë tuaj të marketingut.

Hulumtimi i vetëm nuk do të përfitojë biznesin tuaj pa një strategji solide marketingu. Shpesh, pronarët e bizneseve e përkufizojnë ngushtë kërkimin e tregut si mbledhjen dhe organizimin e të dhënave për qëllime biznesi. Dhe ndërsa ky është teknikisht një përkufizim i saktë, theksi nuk qëndron në vetë procesin e kërkimit, por në ndikimin që ai ka në vendimet e ardhshme në lidhje me të gjitha nivelet e një kompanie. Çdo vendim biznesi paraqet nevoja të ndryshme, unike për informacion, dhe ky informacion më pas formon një strategji të përshtatshme dhe të zbatueshme marketingu.

Hulumtimi mund të jetë një proces rraskapitës, konfuz dhe i lodhshëm. Nga krijimi ose pastrimi i një baze të dhënash deri te krijimi i sondazheve dhe kryerja e intervistave, ju mund të merrni shumë informacione për klientët tuaj dhe klientët e mundshëm dhe të pyesni veten se çfarë të bëni më pas. Para fillimit të formulimit të një strategjie, informacioni dhe të dhënat e mbledhura duhet të organizohen, përpunohen, analizohen dhe ruhen. Jini të sigurt, me pak kreativitet dhe shumë përpjekje, e gjithë kjo do të formohet në një strategji marketingu të strukturuar, efektive dhe lehtësisht të adaptueshme. Për më tepër, kërkimi i vazhdueshëm dhe i përditësuar do të sigurojë që strategjia juaj të jetë një pasqyrim aktual dhe përkatës i tregut tuaj të synuar, qëllimeve të marketingut dhe përpjekjeve të ardhshme të biznesit.

Strategjia e Marketingut v. Plani i Marketingut

Në këtë marrëdhënie, strategjia e marketingut është në thelb një udhëzues për të gjykuar performancën dhe efikasitetin e një plani specifik marketingu. Me fjalë të thjeshta, një strategji marketingu është një përmbledhje e asaj që ofroni dhe se si jeni pozicionuar në treg (në lidhje me produktet dhe shërbimet e konkurrentëve), dhe plani juaj i marketingut është një listë e organizuar e veprimeve që do të zbatoni për të arritur objektivat e përshkruara në strategjinë tuaj. Plani do të përfshijë hapat për një aplikim në jetën reale të një strategjie marketingu, duke i dhënë jetë misionit dhe vizionit tuaj. Është koha juaj për të treguar dhe shitur produktet dhe shërbimet tuaja në mënyrë që tregu juaj i synuar t’i përjetojë ato në praninë që keni imagjinuar vërtet.

Shpesh, bizneseve u mungon një ekuilibër i personalitetit krijues dhe personalitetit logjik. Ndërsa një pronar biznesi mund të ketë kreativitetin për të ëndërruar një produkt, model biznesi dhe markë të shkëlqyer, atij mund t’i mungojë sipërmarrja dhe disiplina për t’i sjellë të gjitha në jetë përmes kërkimit, planifikimit dhe ekzekutimit.

Strategjia e Marketingut v. Identiteti i Korporatës

Nuk është për t’u habitur që disa nga kompanitë më të suksesshme dhe më të njohura në botë janë ato që krijojnë kultura të dalluara, të veçanta që përshkojnë çdo kanal të një biznesi dhe arrijnë klientët në nivel njerëzor. Kultura e një korporate, psikologjia, qëndrimi, qasjet ndaj biznesit, vlerat dhe besimet e saj, hedh themelet për një identitet unik dhe bindës të korporatës. Ekziston një lidhje e fuqishme dhe e pamohueshme midis shëndetit të këtyre kompanive dhe identiteteve që ka ofruar kultura e tyre.

Këto kompani kanë zbuluar ekuilibrin delikat midis një marke dhe një strategjie, dhe se si kjo lidhje simbiotike inkurajon dukshmërinë dhe rritjen. Marrëdhënia është e thjeshtë: strategjia e marketingut përfaqëson se ku dëshiron të shkojë një kompani dhe kultura përcakton se si (dhe ndonjëherë nëse) do të arrijë atje. Mendoni për një identitet të korporatës – stilin, fjalët, imazhet dhe ngjyrat – si personifikimin e strategjisë suaj të marketingut. Identiteti i korporatës zgjerohet dhe zbatohet në çdo fazë të strategjisë së marketingut dhe luan një rol stilistik në zbatimin e saj.

Le të shohim një shembull. Starbucks, deri vonë, nuk kishte një buxhet marketingu apo reklamimi, në vetvete. Starbucks filloi reklamimin në New York Times dhe në TV në vitin 2009, dhe me shumë guxim. Një herë në javë do të printonte reklama me faqe të plota në Times dhe në kanale të zgjedhura do të transmetonte reklama të shkurtra dhe të lehta. Më parë, kompania ishte në gjendje të promovonte me shumë sukses veten dhe produktet e saj përmes gojës dhe duke goditur logon 25-vjeçare në çdo filxhan që baristët e saj vinin jashtë, duke dëshmuar se edhe diçka aq e thjeshtë sa një logo mund të rezonojë thellësisht me konsumatorët. . Por ishte identiteti i Starbucks që miliona klientët e tij prisnin me kënaqësi pesëmbëdhjetë minuta në radhë. Kupa famëkeqe Starbucks u lidh me shpejtësi me pasurinë, kohën e lirë, standardet e larta dhe urbanët. Nga studenti i parë i kolegjit te CEO-të e korporatave, njerëzit nuk mund të ngopeshin.

Starbucks e zbatoi strategjinë e saj të marketingut përmes fushatave të zgjuara, tërheqëse, një “vijë të përparme” të vërtetë dhe njerëzore në nivel dyqani, dhe në pjesën më të madhe, duke pranuar çdo gabim ose mangësi që mund të kishte hasur. Të gjitha këto veprime janë tipare, që portretizojnë një kulturë të rrënjosur thellë që rrjedh nga lart poshtë në hierarkinë e Starbucks. Dhe, duajini ose urreni, nuk mund të mohohet suksesi i tyre i madh, edhe në një ekonomi të tensionuar.

Strategjia e Marketingut kundër Ekonomisë

Ekonomia është një temë tepër e ndjeshme në mbarë globin. Ajo që kemi vënë re gjithashtu është se shumë kompani dhe pronarë biznesesh po përdorin një gjendje ekonomike në depresion si arsye (dhe në disa raste, justifikim) për mangësitë në biznesin e tyre.

Për shembull, një trend i madh kohët e fundit kanë qenë pushimet nga puna. Korporatat më të mëdha po përdorin ekonomitë e dobëta si një arsye për të spastruar stafin e tyre dhe për të shkurtuar pozicionet, kur ajo e di po aq mirë se kjo është pikërisht e kundërta e asaj që duhet të ndodhë. Apo e bën atë? Është bërë e vështirë të thuash. A është vërtet e thjeshtë të mbijetosh një “depresioni” sa, të themi, të rivlerësosh strategjinë tënde të marketingut? Ndërsa një ekonomi e paqëndrueshme është shqetësuese, e rrezikshme dhe e paparashikueshme, është gjithashtu një test i shkëlqyer i fleksibilitetit të strategjisë suaj të marketingut. Strategjia juaj nuk është e vendosur në gur…i gjithë qëllimi i hartimit të një strategjie në radhë të parë është për navigim të qetë në çdo rrethanë të caktuar, qoftë e mirë apo e keqe. Fatkeqësisht, shumë CEO dhe CFO synojnë departamentet e tyre të marketingut së pari në kohë të dobëta, ndërsa realiteti është se duhet të investojë në këto fusha në mënyrë që menaxherët e saj të marketingut të mund të rregullojnë strategjinë e tyre për të mbijetuar – ndoshta edhe të përparojnë, në kohë të vështira. Një fragment nga blogu i R. Bruer, pronarit dhe drejtuesit të një firme të komunikimit strategjik në Portland, Oregon, i paraqet të gjitha:

“Shumica e bizneseve e trajtojnë marketingun si një shpenzim diskrecional, duke e bërë atë një objektiv të lehtë për shkurtuesit e buxhetit. Duket sikur marketingu është një luks që ofrohet vetëm kur kohët janë të vështira. Më pak kërkesë klienti, më pak ne mund të përballojmë marketingun, ose kështu shkon mendimi konvencional.

Por me të vërtetë, a mund të përballojmë ndonjëherë të mos tregtojmë?

Është e natyrshme të dëshironi të ruani para gjatë një rënieje. Unë kam qenë punëdhënës për gati 14 vjet, kështu që jam dashamirës. Por tendenca është të bëhen shkurtime të thella në marketing kur shitjet shkojnë në jug. Kompanitë shpesh fillojnë duke reduktuar ose eliminuar shpenzimet e jashtme, të tilla si reklamat, ngjarjet, sponsorizimet, kërkimet. Dhe kur kjo nuk mjafton, ata pushojnë punonjësit e marketingut, ndonjëherë të gjithë departamentin.

Efekti neto i marketingut të mprehtë është të mbyt gjenerimin e ndërgjegjësimit, kërkesës dhe mbajtjes së klientit pikërisht atëherë kur këto gjëra janë më të nevojshme. Është një vendim i mençur dhe i pamend”.

Strategjia juaj e Marketingut

Ndërsa strategjia e marketingut nuk është e prekshme, roli i saj në biznes është po aq i tmerrshëm sa produkti ose shërbimi që ofrohet. Kontributi i tij ka rëndësi në çdo fazë të një plani biznesi, nga konceptimi deri në ekzekutim dhe shumë përtej këtyre katër aspekteve të kërkimit, planifikimit, identitetit dhe ekonomisë.

Strategjia e marketingut do të vazhdojë të përfshihet në planet e biznesit për aq kohë sa të krijohet dhe zbatohet siç duhet. Hulumtimi mbi industrinë dhe konkurrentët tuaj do t’ju mundësojë të zhvilloni dhe formuloni një strategji të duhur dhe të qëndrueshme. Prej këtu, plani juaj i marketingut do të veprojë si një udhëzues që do të sjellë në jetë strategjinë tuaj, duke arritur dhe tejkaluar qëllimet e përshkruara, të gjitha duke krijuar kulturën dhe identitetin tuaj të korporatës. Mbani mend, pjesa e kulturës funksionon në dy mënyra. Kultura juaj ndihmon në formimin e strategjisë dhe ndjekja e kësaj strategjie do të përforcojë kulturën tuaj. Së fundi, strategjia juaj duhet të jetë mjaft e fortë dhe fleksibël për t’i bërë ballë rrethanave më të vështira ose të paparashikueshme, të tilla si një depresion ekonomik, tendencat e reja ose konkurrentët në industrinë tuaj.

Strategjia është një pjesë e vogël e një tabloje shumë më të madhe. Gjithçka mund të jetë dërrmuese ndonjëherë, sigurisht, por është pjesë e aventurës. Me përkushtim, organizim dhe një ekip kampion marketingu (ahem! B&A), pjesët do të bashkohen me lehtësi, duke lejuar që personaliteti vërtet i mrekullueshëm i biznesit tuaj të shkëlqejë dhe fitimet të vijnë menjëherë pas kësaj.

Video about What Teams Didn T Make The World Cup

You can see more content about What Teams Didn T Make The World Cup on our youtube channel: Click Here

Question about What Teams Didn T Make The World Cup

If you have any questions about What Teams Didn T Make The World Cup, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article What Teams Didn T Make The World Cup was compiled by me and my team from many sources. If you find the article What Teams Didn T Make The World Cup helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles What Teams Didn T Make The World Cup

Rate: 4-5 stars
Ratings: 6041
Views: 60593382

Search keywords What Teams Didn T Make The World Cup

What Teams Didn T Make The World Cup
way What Teams Didn T Make The World Cup
tutorial What Teams Didn T Make The World Cup
What Teams Didn T Make The World Cup free
#Marketing #Strategy #Planning #Road #Map

Source: https://ezinearticles.com/?Marketing-Strategy-and-Planning:-The-Road-Map&id=6852574

Related Posts

default-image-feature

2010 Fifa World Cup Tickets Sold Per Country World Cup 2010 – Analysis and Predictions

You are searching about 2010 Fifa World Cup Tickets Sold Per Country, today we will share with you article about 2010 Fifa World Cup Tickets Sold Per…

default-image-feature

What Teams Are Going To World Cup 2022 Soccer Cleats: The Science of Performance

You are searching about What Teams Are Going To World Cup 2022, today we will share with you article about What Teams Are Going To World Cup…

default-image-feature

What Team Is Ronaldo On For World Cup The Beautifull Game Called Football

You are searching about What Team Is Ronaldo On For World Cup, today we will share with you article about What Team Is Ronaldo On For World…

default-image-feature

2006 And 2010 Fifa World Cup Beat Usa A Profile of Carles Puyol

You are searching about 2006 And 2010 Fifa World Cup Beat Usa, today we will share with you article about 2006 And 2010 Fifa World Cup Beat…

default-image-feature

What Network Will The World Cup Be On What Can Emerging Technologies Offer Our World?

You are searching about What Network Will The World Cup Be On, today we will share with you article about What Network Will The World Cup Be…

default-image-feature

20 20 World Cup 2016 Final Last Over The Perk of Investing in This Global Addiction

You are searching about 20 20 World Cup 2016 Final Last Over, today we will share with you article about 20 20 World Cup 2016 Final Last…