What Time Is The World Cup Draw 2022 Clip Art Including Royalty Free Backgrounds, Borders And Graphics – A Recent History

You are searching about What Time Is The World Cup Draw 2022, today we will share with you article about What Time Is The World Cup Draw 2022 was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic What Time Is The World Cup Draw 2022 is useful to you.

Clip Art Including Royalty Free Backgrounds, Borders And Graphics – A Recent History

Clip Art është përdorur në forma të ndryshme që nga mesi i shekullit të kaluar. “Spot Illustrators” u punësuan nga botime të shtypura, agjenci reklamash, e kështu me radhë në vitet 1930, 1940 dhe 1950 dhe në vitet 1980 për të krijuar pamje të shpejta, bardhë e zi për të shoqëruar reklamat, artikujt, forumet, tregimet e shkurtra dhe vepra të tjera letrare. kishte nevojë për një element grafik për të ndihmuar në tërheqjen e lexuesit.

Mediumi më i hershëm dhe më i popullarizuar i përdorur për të krijuar klip art ishte stilolapsi dhe boja. Stilolaps dhe bojë ose vizatime “Line Art”, u krijuan ashtu siç nënkupton emri, me një stilolaps të zhytur ose “majë” dhe një bojë të mbushur me bojë të zezë. Artisti, le ta quajmë “Djaloshi i Artit”, zhyste stilolapsin e tij në bojë, trokitte tepricën e bojës në buzën e shishes dhe duke përdorur një dorë të qëndrueshme, fillonte të vizatonte ilustrimin e tij/saj. Një letër stok me cilësi të lartë me një përfundim të lëmuar, e cila ndonjëherë përfshinte velinë, ishte dhe është ende zgjedhja e shumicës së artistëve. Disa artistë preferuan të vizatonin temën e tyre me laps fillimisht për të krijuar një “shabllon” në të cilin do të aplikonin bojën sipër.

Pasi përfundoi ilustrimi, u la të thahej vetë. Për të tharë më shpejt bojën, disa artistë përdorën “Pounce” që është një pluhur i imët i spërkatur me masë mbi ilustrimin e lagësht. Pluhuri Pounce mund të krijohet duke përdorur një sërë materialesh duke përfshirë rërë, gur sapuni, talk dhe madje edhe kripë të bluar imët. Pounce përdoret gjithashtu nga kaligrafët.

Pasi ilustrimi u tha, ai iu dha operatorit Stat Camera dhe u fotografua në një dhomë të errët për të krijuar film nga vepra artistike e gatshme për kamera. Imazhet bardh e zi me hije ose “gjysmë ton” mund të krijohen nga arti tërësisht i zi duke përdorur filtra të ndryshëm të modeleve me pika dhe më pas të transferohen në letër. Duke përdorur këtë proces, mund të krijohen kopje të pafundme të veprës origjinale të artit, ashtu si makinat elektronike të kopjimit të shpikura shumë dekada më vonë. Kopjet e letrës më pas u shkurtuan dhe “prerë në madhësi” në përgatitje për procesin e botimit dhe më pas “Art Guy” u drejtua në dhomën e prodhimit për të bërë gjënë e tij të lezetshme “layout”!

“Layouts” u krijuan duke kombinuar tekstin dhe imazhet në një mënyrë të këndshme dhe duke ngjitur objektet e ndryshme në letër të rregulluar. Rregullat e ndihmuan artistin e prodhimit të rreshtonte imazhet si horizontalisht ashtu edhe vertikalisht. Të shtypura duke përdorur bojë blu, rregullat nuk mund të fotografoheshin, duke i bërë rregullat të padukshme në botimin përfundimtar të printuar. Ngjitja e tekstit dhe e imazheve në letrën e rregulluar u realizua duke përdorur një sërë metodash. Ngjitëset shtëpiake ishin një zgjedhje e zakonshme, por në vitet 1940 dylli i bletëve u bë i njohur. Makinat elektronike të dyllit u futën në një prizë dhe u lanë të ngroheshin. Blloqet e dyllit të bletëve u futën në një rezervuar ngrohjeje brenda makinës dhe nxehtësia e rezervuarit e shkriu dyllin në lëng. Një mekanizëm në majë të makinës i lejoi përdoruesit të ushqejë artin e kapëses së letrës në njërën skaj “të thatë” dhe më pas ta tërheqë artin nga skaji tjetër “të depiluar”. Makina depiloi vetëm njërën anë të letrës, duke e lejuar përdoruesin të fiksonte imazhin në letrën e paraqitjes duke përdorur një mjet lyerjeje dhe rul gome. Teksti u aplikua duke përdorur të njëjtin proces. Paraqitja e përfunduar më pas u dërgua në dhomën e errët ku u shkrep me një aparat fotografik dhe një film negativ të krijuar. Një proces i shkurtër më vonë dhe negativi i filmit u bë një pjatë “pozitive” e gatshme për printim offset.

Ndërsa industria e publikimeve përparonte, Artistët Grafikë dhe Dizajnerët Grafikë po zbulonin se ishte më e lehtë të ripërdornin imazhet paraekzistuese që kishin shkrepur dhe përgatitur për publikimin e javës së kaluar. Pra, në vend që të vizatonin të njëjtat ilustrime pa pushim, ata ricikluan artin e vjetër Line… dhe voila! Produksioni Clip Art lindi dhe mjerisht “Art Guy” ishte pa punë!

Shpejt, bibliotekat e Shtëpisë së Botimeve u mbushën me mijëra e mijëra imazhe të prera. Gjatë disa dekadave të ardhshme, rezervat e imazheve filluan të pushtojnë departamentet e artit kudo. Më pas, fatmirësisht në fillim të viteve 1980, kompjuterët personalë dhe “epoka dixhitale” e shpëtuan industrinë. Tani, duke përdorur një shpikje futuristike të quajtur “skaner”, një imazh i printuar i klipeve mund të vendoset në një tabaka skanimi dhe të konvertohet në X dhe O dixhitale dhe të ruhet në hard diskun e një kompjuteri për referencë të lehtë! Për dikë që nuk është i njohur me industrinë, kjo nuk tingëllon si një përparim historik emocionues, por duke folur personalisht nga ana e operatorit të kamerës në dhomën e errët dhe si një ilustrues i kalitur ose “Art Guy” që preu dhëmbët në reklamë. industria në fillim të viteve 80, skanerët ishin një dhuratë nga Zoti! Skanimi i imazheve në fakt u bë një punë me kohë të plotë në disa kompani, dhe pow! Pikërisht kështu, “Art Guy” u bë “Scanner Man!”

Së shpejti të gjithë po përdornin klip art dhe për fat të keq Spot Illustrators dhe Artists Freelance (si unë), të cilët më parë gëzonin një treg të madh të veçantë, u vjetëruan. Qindra shtëpi botimesh dhe kompani shërbimesh dixhitale u hodhën në bandwagonët e artit të klipeve dixhitale (dhe të printuara). Me fat, shumë nga ata ilustruesit e spoteve të papunë, të cilëve sapo iu referova, gjetën një vend të ri, me kusht që të merrnin nën krahun e tyre mediumin e ri kompjuterik. Nëse do të ishit të gatshëm të hiqnit dorë nga stilolapsi dhe boja juaj dhe t’i shkëmbeni ato për një kompjuter personal, do të kishit një shans të mirë për të kursyer jetesën tuaj. Përndryshe, ju shkuat në rrugën e dinosaurëve.

Me kalimin e viteve, i gjithë procesi u bë më pak “i dorës” dhe më i orientuar drejt prodhimit. Më lejo të shpjegohem. Faza e parë e krijimit të artit dixhital do të shkonte diçka e tillë. Një artist do të vizatonte një imazh vetëm duke përdorur bojë të zezë. Ai (ose ajo) më pas merrte imazhin dhe e vendoste me fytyrë poshtë në një skaner. Duke përdorur softuerin e skanimit, artisti do të zgjidhte cilësime specifike duke përfshirë Rezolucionin, Shkallën e kështu me radhë dhe më pas “skanonte” imazhin, duke krijuar kështu një skedar të formatuar në mënyrë dixhitale. Artisti mund të zgjidhte se cili format skedari i plotësonte më mirë nevojat e tij për të prodhuar produktin përfundimtar. Formatet më të zakonshme të skedarëve për Line Art në atë kohë ishin.bmp (bitmap), ose.pic (shkurt për formatin PICtor). Ndërsa fotot e skanuara u bënë më të njohura si klipe, formatet e skedarëve si.tiff (Formati i skedarit të imazhit të etiketuar) dhe.jpg (ose.jpeg) u bënë më të njohura. Së shpejti u krijua rrjeti botëror, duke krijuar kështu një nevojë të madhe për skedarë me rezolucion më të vogël që shkarkoheshin më shpejt dhe kështu skedarët.gif (Formati i ndërfaqes grafike) dhe.jpg u bënë normë për atë medium. Të dy formatet e skedarëve konsideroheshin skedarë raster, ose më saktë skedarë të bazuar në një strukturë të dhënash me matricë pikash dhe rezolucioni mund të reduktohej në 72 dpi (pika për inç) dhe të dukej ende i pastër dhe i qartë nga përdoruesi i uebit. Dhe po, tani “Scanner Man” i jepet një titull i ri pune dhe tani bëhet “Production Guy!”

Me kalimin e viteve, skedarët vektorë (ose skedarë të bazuar në shprehje matematikore) nga të cilët formati popullor i skedarit.eps (shkurt për Encapsulated PostScript) u bënë formati më i përdorur nga Printerët dhe Shtëpitë e Publikimeve për shkak të faktit se skedarët.eps mund të ishin zmadhohet ose zvogëlohet në shkallë pa humbur rezolucionin ose “kthitjen” e imazhit. E gjithë industria mori një kthesë majtas. Deri më sot, skedarët.eps janë ende formati standard i industrisë së artit të klipit.

Le të diskutojmë për një moment se si krijohet skedari an.eps. Ashtu si krijimi i një skedari a.jpg ose.tiff siç përshkruhet më parë, arti i linjës “hard copy” skanohet duke përdorur softuer skanimi, por në vend që të krijojë një skedar me rezolucion “mesatar” ndoshta 150 dpi, artisti zgjedh rezolucionin më optimal. e mundur. Truku është të krijoni një skedar raster me rezolucion të lartë që nuk zë të gjithë hapësirën e mbetur në hard diskun tuaj! Sa më i madh të jetë skedari, sa më shumë informacion të dhënave, aq më i mirë është cilësia. Ja pse më shumë informacion është thelbësor. Pasi të krijohet skedari raster, artisti më pas importon atë skedar raster (matricë pika), të krijuar me pika, dhe e importon atë në një program konvertimi të skedarit vektor që e kthen atë skedar në vektorë të pastër dhe të qartë. Bam! Një tjetër punë “jo aq kreative” dhënë “Production Guy!” Së shpejti në Agjencitë më të mëdha të Reklamave dhe Shtëpitë e Publikimeve, artistët që dikur ishin punësuar për të vizatuar imazhe origjinale, kaluan pjesën më të madhe të ditës së tyre duke konvertuar katalogët e printuar të printuar të klipit në skedarë vektorial dixhital për kompjuterët në departamentin e artit! Në fillim, procesi i konvertimit të disa imazheve të skanuara në vektorë mund të zgjasë deri në disa orë. Tani, shumica e programeve grafike standarde të industrisë kanë “të integruara” mjetet e konvertimit të vektorit dhe i gjithë procesi mund të ekzekutohet në minuta apo edhe sekonda. Kaq shumë për punën e “Production Guy”. Me ardhjen e softuerit të ri Graphic Design, pozicioni i tij gjithashtu u vjetërua.

Por, mos u ndjeni keq për “Production Guy”, vitet e fundit ata që janë në fusha krijuese janë lodhur duke parë “po ai plak, i njëjti plak” dhe “Production Guy” ka bërë rrethin e plotë. Pasi kemi luajtur të gjitha rolet që kemi diskutuar më parë, “Art Guy” i vjetër (unë) dhe artistë të tjerë të pavarur po shijojnë një lloj Rilindjeje dhe kompanitë më të mëdha që kërkojnë ilustrime të modës dhe të modës, po na rikthejnë në punë! Por mos u shqetësoni, imazhet e vjetra “të provuara dhe të vërteta” të klipit të artit e kanë vendin e tyre të siguruar në tregun e klipit “pa mbretër”. Le të diskutojmë më pas termin “royalty free”.

Ndërsa kompanitë e aksioneve të artit të klipeve dhe shtëpitë e shkronjave u rritën dhe u rritën, ata zbuluan se disa imazhe dhe fonte shiteshin vazhdimisht më mirë se të tjerët. Sigurisht, mendimi i parë që i vjen çdo biznesmeni apo sipërmarrësi i vërtetë është: “Si të fitoj para nga këto imazhe “premium”?” Përgjigja, natyrisht, është një çmim “premium” për ato imazhe që shiten më mirë se të tjerët. Pjesa tjetër e imazheve “stock clip art” u bënë tabela për të shitur skedarët premium të galerisë. Premiumet u vendosën në imazhet e klipit që kishin më shumë detaje, përbëheshin nga një temë më interesante ose ishin thjesht më unike dhe dalloheshin nga pjesa tjetër e paketës. Skedarët e mëdhenj të sfondit, kornizës ose kufirit me më shumë detaje kishin çmim më të lartë se ilustrimet më të vogla me pika. Ilustrimet e aksioneve specifike për festat me tema të tilla si Krishtlindjet, Halloween, Falënderimet dhe Pashkët së bashku me ilustrime që gjenerojnë një kërkesë ose interes më të lartë, u vlerësuan mbi imazhet më të zakonshme të përditshme. Me pak fjalë, kompanitë e ilustrimit të aksioneve krijuan “kërkesën e tyre të tregut” për fjalë për fjalë çdo imazh ose grup imazhi që ata zgjidhnin. Për një kohë, kjo “skemë” funksionoi dhe sot e kësaj dite në një nivel më të vogël funksionon. Ata që kanë para do të jenë gjithmonë në gjendje të përballojnë të paguajnë një premium. Por, ç’të themi për “djalin e vogël” që nuk i përballonte dot primet? Era e “revolucionit” ishte në ajër!

Me rrëzimin e ekonomisë amerikane menjëherë pas 11 shtatorit, shtëpitë e mëdha të artit të klipeve që u mbështetën në çmimet e kushtueshme që kishin përfituar nga baza e tyre besnike e klientëve për vite më parë, morën një goditje në treg dhe si rezultat, klipe më të vogla. kompanitë filluan të mbijnë. Ilustruesit Old Spot si unë, të cilët i kishin ruajtur galeritë e tyre mbi galeritë e imazheve të vjetra të klipit të pluhurosura, morën idenë për t’u dhënë kompanive më të mëdha të artit të klipit një konkurrencë duke ofruar imazhe “Royalty Falas” ose imazhe pa PREMIUM! Gjeje çfarë? Funksionoi! Imazhet dhe koleksionet pa autorizim u bënë normë (përsëri). Drejtorët e artit dhe dizajnerët grafikë, të cilët dikur u përkulën para agjencive të mëdha të artit të klipit, u zgjuan dhe ndjenë erën e kafesë! Ishte koha për një ndryshim në industri dhe ndryshimi kishte ardhur. Nuk ishe më i lidhur me përdorimin e të njëjtave imazhe të “pllakës së kazanit” të ofruara nga ndoshta pesë ose gjashtë kompani gjigante të artit. Bota e klipit po hapej për rebelët e artistëve me krijimet e tyre më të vogla dhe pafundësisht më unike të klipit dhe revolucioni më në fund kishte ardhur!

Tashmë “Art Guy” është rikthyer në biznes, duke bërë atë që i pëlqen më shumë… VIZATIMI! Ndoshta ai e ka shkëmbyer stilolapsin e tij dhe bojën e tij për një kompjuter personal dhe një maus apo tabletë vizatimi, por ai është i lumtur dhe i kënaqur edhe një herë… dhe PO GJITHË UNË!!!

Video about What Time Is The World Cup Draw 2022

You can see more content about What Time Is The World Cup Draw 2022 on our youtube channel: Click Here

Question about What Time Is The World Cup Draw 2022

If you have any questions about What Time Is The World Cup Draw 2022, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article What Time Is The World Cup Draw 2022 was compiled by me and my team from many sources. If you find the article What Time Is The World Cup Draw 2022 helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles What Time Is The World Cup Draw 2022

Rate: 4-5 stars
Ratings: 2293
Views: 40413686

Search keywords What Time Is The World Cup Draw 2022

What Time Is The World Cup Draw 2022
way What Time Is The World Cup Draw 2022
tutorial What Time Is The World Cup Draw 2022
What Time Is The World Cup Draw 2022 free
#Clip #Art #Including #Royalty #Free #Backgrounds #Borders #Graphics #History

Source: https://ezinearticles.com/?Clip-Art-Including-Royalty-Free-Backgrounds,-Borders-And-Graphics—A-Recent-History&id=7396776

Related Posts

default-image-feature

What Time Are World Cup Games In Qatar Milan Macala, a CEO Wannabe?

You are searching about What Time Are World Cup Games In Qatar, today we will share with you article about What Time Are World Cup Games In…

default-image-feature

A Little Bit Of Love World Cup Song Old Marketing VS New Marketing

You are searching about A Little Bit Of Love World Cup Song, today we will share with you article about A Little Bit Of Love World Cup…

default-image-feature

A Little Bit Of Love World Cup Song High Powered Rocket Boots

You are searching about A Little Bit Of Love World Cup Song, today we will share with you article about A Little Bit Of Love World Cup…

default-image-feature

A Little Bit Of Love World Cup Song Baby Toys that Help Baby Learn and Grow

You are searching about A Little Bit Of Love World Cup Song, today we will share with you article about A Little Bit Of Love World Cup…

default-image-feature

All Black Team 2007 World Cup Quarter Final Success Lessons From The 2007 Rugby Union World Cup Part 2 – The Haka

You are searching about All Black Team 2007 World Cup Quarter Final, today we will share with you article about All Black Team 2007 World Cup Quarter…

default-image-feature

After The Royal Weddinf Comes The World Cup 5 Great Barbados Hotels

You are searching about After The Royal Weddinf Comes The World Cup, today we will share with you article about After The Royal Weddinf Comes The World…